Lietuvos architektų sąjunga

2008-11-26 KAUET posėdis

Lapkričio 26 d. Kauno architektūros-urbanistikos ekspertų taryboje svarstyti 2 projektai:


1. KOMERCINIO PREKYBOS CENTRO JURBARKO IR BRASTOS G. PROJEKTINIAI PASIŪLYMAI (autoriai – UAB „Archispektras”. Užsakovas- UAB „Capital invest”).





Ekspertai projektui nepritarė ir rekomendavo jį pristatyti dar kartą, pakoregavus pagal pastabas. Tarybai pritrūko medžiagos: nepateiktas kontekstas, nei upės erdvės, santykio su senamiesčiu analizės. Ekspertų siūlymu, Jurbarko gatvės perimetrinis užstatymas galėtų būti išlaikytas, o užstatymo pobūdis turėtų būti smulkesnis, atitikti vietos savastį. Klausimų sukėlė nepagrįstas aukštesniojo pastato lokacija sklypo gilumoje, toliau nuo sankryžos bei neracionalūs funkciniai sprendiniai: parkavimo aikštelės prie sankryžos, aptarnavimo ne tik iš kiemo pusės projektavimas.


 


2. MULTIFUNKCINIS PASTATŲ KOMPLEKSAS SU AUKŠTYBINIAIS BIURŲ PASTATAIS, PREKYBOS CENTRU-PASAŽU IR VIEŠBUČIU SAVANORIŲ PR. PROJEKTINIAI PASIŪLYMAI (Autoriai – UAB „Archikadas”.  Užsakovas- UAB „Kauno parkas“).



Ekspertai projektui nepritarė ir rekomendavo jį pristatyti dar kartą, pakoregavus pagal pastabas. Taryba iš principo pritarė  aukštybiniam užstatymui šioje teritorijoje, tačiau pasigedo vizualios  analizės, kaip siūlomi aukštybiniai pastatai paveiks visą miestą transporto, vizualiniu aspektais. Eskpretų nuomone, vertikalė neturėtų viršyti  Prisikėlimo bažnyčios bokšto aukščio, viso komplekso aukštis ir intensyvumas turėtų labiau derėti prie esamo konteksto, kvartalas  turėtų turėti ryšius su gretimu parku.

Kontaktai

Lietuvos architektų sąjunga
Kalvarijų g. 1, 09310 Vilnius, Lietuva

Tel.: (8~5) 275 6483
El. paštas info@architektusajunga.lt

Juridinio asmens kodas: 191934984
PVM mokėtojo kodas: LT 919349811

Plačiau…

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį

Archyvai

Atgal